۵ علت آب آوردن چشم کودکان و بزرگسالان

فهرست مطلب
آب آوردن چشم

بی شک بینایی از بهترین موهبت‌های الهی بوده که خداوند در اختیار انسان قرار داده و مراقبت از آن وظیفه‌ای است که به دوش هر شخصی نهاده شده است. با وجود مراقبت‌هایی که از چشم‌ها صورت می‌گیرد، در مواردی ممکن است عیوبی بینایی و دید افراد را با اختلال مواجه سازند. گرچه اغلب این عیوب انکساری بوده، اما در مواردی علتی همچون آب آوردن چشم منجر به بروز اختلالات بینایی می‌شود. اما علت آب آوردن چشم چیست؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه باشید.

علت آب آوردن چشم انسان

دلایل متعددی می‌توانند منجر به آب آوردن چشم انسان شوند. در ادامه به بررسی ۵ علت آب آوردن چشم می‌پردازیم:

۱. قرارگیری طولانی مدت و بدون محافظت در برابر نور آفتاب

گرچه نور خورشید منبعی غنی از ویتامین د بوده و فواید فراوانی برای سلامتی نیز دارد، اما به هیچ عنوان نباید بدون محافظت در برابر آن قرار بگیرید. شدت اشعه‌ی نور خورشید به حدی است که حتی اگر در خانه هستید، بایستی هر روز صبح با دو بند انگشت کرم ضد آفتاب از پوستتان محافظت کنید. با توجه به حساسیت بسیار بیشتر چشم‌ها نسبت به پوست، بی‌شک در برابر نور خورشید نیاز به محافظت بیشتری نیز دارند. قرار گرفتن محافظت نشده و طولانی مدت در برابر نور خورشید، منجر به آب آوردن چشم خواهد شد. بنابراین هرگز و به ویژه در فصل تابستان، بدون عینک آفتابی و کلاه لبه دار، از خانه خارج نشوید.

۲. مصرف دخانیات

مواد مخدر و دخانیات، دارای عوارض متعددی بوده که این عوارض به صورت انگل و… بروز پیدا می‌کنند. همچنین، یکی از عوارض اعتیاد به مواد مخدر، می‌تواند آب آوردن چشم باشد. درصد بسیاری از افرادی که به دلیل دست و پنجه نرم کردن با آب آوردن چشم به پزشک مراجعه می‌کنند، از اعتیاد نیز رنج می‌برند. براساس صلاح دید پزشک، روش درمانی مناسب برای این افراد انتخاب می‌شود.

۳. بالا بودن بیش از حد قند خون

ابتلا به بیماری دیابت و بالا بودن قند خون به طور مداوم، بسیاری از اعضای دیگر بدن را نیز تحت الشعاع قرار داده و در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به مرض قند، با مشکل آب آوردن چشم نیز مواجه می‌شوند. در چنین مواردی، فرد تحت نظر پزشک و بنا به صلاح دید او درمان را شروع می‌کند زیرا ممکن است هر دارویی مناسب اون نبوده و آسیب زننده باشد.

۴. مصرف داروهای استروئیدی

داروهای استروئیدی دارای عوارض متعددی هستند که از میان این عوارض می‌توان به آب آوردن چشم نیز اشاره نمود. بنابراین پیش از مصرف این قبیل داروها، حتما به طور جدی با پزشک مشورت کرده و تمامی عوارض آن را در نظر بگیرید.

۵. قرار گیری در معرض پرتوهای خارج از زندگی روتین

پرتوهایی همچون پرتوهای فرابنفش و سایر پرتوهای مضری که از خورشید ساتع می‌شوند، آسیب‌های فراوانی برای چشم‌ها و پوست دارند. قرارگیری در معرض این پرتوها می‌توانند منجر به آب آوردن چشم انسان شوند.

علت آب آوردن چشم

علت آب آوردن چشم

یکی از مهم‌ترین دلایل آب آوردن چشم که نمی‌توان از آن چشم پوشی نمود، افزایش سن است. این عامل داخلی، یکی از مهم‌ترین دلایل آب آوردن چشم محسوب می‌شود. آب آوردن چشم به دلیل کهولت سن، از سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی به بالا اتفاق می‌افتد.

علت آب آوردن چشم نوزاد

گرچه آب آوردن چشم به طور معمول بین بزرگسالان و سنین بالاتر متداول بوده، اما گاهی نوزادان و کودکان نیز با مشکل آب آوردن چشم مواجه می‌شوند. آب آوردن چشم نوزاد اغلب به دو دلیل اتفاق می‌افتد:

۱. از بدو تولد: در این حالت، نوزاد به صورت ارثی و در بدو تولد یا اندکی پس از تولد دچار آب آوردن چشم می‌شود.

۲. به صورت تکاملی: در این حالت، در دوره‌ی کودکی یا نوجوانی، فرد دچار آب آوردن چشم می‌شود. این اتفاق بسیار نادر بوده و از هر ۱۰ هزار کودک، ۳ تا ۴ نفر به این عارضه مبتلا هستند.

به طور کلی دلایل احتمالی آب آوردن چشم در کودکان عبارتند از نقص ژنتیکی که از والدین به ارث رسیده باشد و موجب تکامل غیرطبیعی عدسی چشم شود. همچنین بیماری‌های ژنتیکی خاص مثل سندروم داون و عفونت‌های خاصی که مادر در زمان بارداری به آن‌ها مبتلا شده، مانند سرخچه یا آبله مرغان نیز می‌توانند علت آب آوردن چشم کودک و نوزاد باشند.

علت آب آوردن چشم

علائم آب آوردن چشم چیست؟

آب آوردن چشم می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد و این علائم به طور کامل توسط چشم پزشک قابل تشخیص‌اند. در ادامه به برخی از این علائم اشاره می‌کنیم که در صورت مواجهه با هر یک از آن‌ها، بایستی در اولین فرصت به چشم پزشک مراجعه نمایید.

– وجود هاله‌هایی از نور که دید فرد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. (این هاله‌ها وجود خارجی نداشته و در دید فرد تولید می‌شوند.)

– مشکلات دید در شب (از شایع‌ترین علائم آب آوردن چشم)

– ابر بینایی (دید ابری)

– دو بینی و خطای دید

– حساسیت به نور شدید (نه تنها نور خورشید، حتی نور چراغ و لامپ)

علائم آب آوردن چشم کودکان

در کودکان، آب آوردن چشم می‌تواند در یکی یا هر دو چشم اتفاق بیفتد. لکه‌های تیره در عدسی‌ها ممکن است گسترش یافته و بینایی کودک را تحت تاثیر قرار دهد. آب آوردن چشم در کودکان، می‌تواند باعث ایجاد چشم لرزان و انحراف چشم شود. در نوزادان و کودکان در سنین خیلی پایین، به سختی می‌توان از علائم آب آوردن جلوگیری کرد. اما با معاینه‌ی چشم نوزاد در ۷۲ ساعت بعد از تولد و پس از آن در ۶ تا ۸ هفتگی، می‌توان از وقوع آن پیشگیری یا در صورت وقوع، هرچه سریع‌تر اقدام به درمان نمود.

علت آب آوردن چشم

درمان آب آوردن چشم

پیش از اقدام به درمان، پزشک چشم‌های شما را معاینه می‌نماید. در صورتی که ساکن کرج هستید، پیشنهاد ما به شما معاینه اپتومتری در کرج است. در صورتی که بیماری بسیار خفیف باشد، پزشک عینک یا لنز تجویز می‌کند اما در صورتی که علائم شدید باشند، بایستی درمان به صورت جدی انجام شود. اغلب در موارد جدی، پزشک بنا به تشخیص خود، جراحی را پیشنهاد می‌دهد. فراموش نکرده که حتما طبق دستورات او عمل نمایید تا از عوارض احتمالی آن همچون عفونت، تورم، جداشدگی شبکیه، آب سیاه و حتی از دست دادن بینایی، جلوگیری به عمل آید. طی جراحی برای درمان آب آوردن چشم، پزشک قسمتی از عدسی را که مورد نیاز است برش داده و به ترمیم آن می‌پردازد.

سخن پایانی

آب آوردن چشم اغلب به دلیل تغییراتی که در عدسی چشم رخ می‌دهند به وجود آمده و عدسی چشم را کدر می‌سازد و موجب تاری دید یا مبهم دیدن اشیا می‌گردد. آب آوردن چشم در میان بزرگسالان و در سنین بالا شایع‌تر است اما در برخی موارد در نوزادان و کودکان نیز مشاهده می‌گردد. به محض مشاهده‌‌ی علائم آب آوردن چشم، حتما جهت چکاپ به چشم پزشک مراجعه نمایید. همچنین می‌توانید به صورت اینترنتی نیز جهت دریافت نوبت تنبلی چشم کرج اقدام کنید.

سوالات متداول

علت آب آوردن چشم چیست؟

از دلایل آب آوردن چشم می‌توان به ژنتیک، افزایش سن، اعتیاد و مصرف دخانیات اشاره نمود.

علائم آب آوردن چشم چیست؟

برخی از علائم آب آوردن چشم عبارتند از: تاری دید، اختلال در بینایی، دو بینی، اختلال دید در شب.

راه‌های درمان آب آوردن چشم چیست؟

برای درمان آب آوردن چشم بنا به تشخیص پزشک از عینک و عدسی، لنزهای تماسی یا جراحی استفاده می‌شود.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱