بهترین ویتامین مناسب چشم کدام است؟

فهرست مطلب
ویتامین مناسب چشم

با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی که ممکن است منجر به کاهش بینایی یا نابینایی شوند افزایش می‌یابد. همچنین، به طور طبیعی با افزایش سن، روز به روز کارکرد بی‌عیب و عملکرد چشم‌ها کاهش می‌یابد. عوامل مختلفی همچون رژیم غذایی نامناسب، قرار گیری بیش از اندازه در معرض آفتاب، برخی عفونت‌ها و ویروس‌ها، درگیری‌های جسمی و عاطفی، استرس و پریشانی، موجب فرسودگی بدن و در نهایت چشم‌ها خواهند شد. این فرسایش، با ایجاد رادیکال‌های آزاد به سطح سلول آسیب می‌زند. در نهایت، این آسیب می‌تواند منجر به مشکلات چشمی یا تباهی لکه زرد شود. از این جهت، داشتن رژیم غذایی مناسب و مصرف آنتی اکسیدان‌ها، مواد مغذی و ویتامین‌ها برای حفظ سلامت چشم‌ها و جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های چشمی ناشی از پیری، بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب قصد داریم تا به معرفی و بررسی بهترین ویتامین‌ها برای تقویت چشم بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

توضیحات خانم حاج حسینی درمورد “بهترین ویتامین ها برای تقویت بینایی”

اهمیت ویتامین‌ها در تقویت بینایی

عوامل خطر متعددی همچون افزایش سن، قرارگیری طولانی مدت در معرض نور خورشید، استرس و اضطراب، استعمال دخانیات و کمبود مواد مغذی می‌توانند منجر به آسیب سلولی در سطح چشم شوند. از این رو، مصرف مواد مغذی دارای آنتی اکسیدان‌های قوی همچون ویتامین C، ویتامین E، بتاکاروتن، زینک (روی)، به حفظ سلامت چشم‌ها کمک شایانی می‌کند. مصرف این مواد مغذی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی در افراد مسن را تا ۳۵ درصد کاهش دهد. در ادامه به بررسی هریک از این ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌پردازیم:

ویتامین C

این ویتامین، از ویتامین‌های حیاتی و مهم برای سلامت چشم به شمار می‌رود. ویتامین C با داشتن ویژگی‌های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی، به کاهش بیماری‌های چشمی وابسته به بالا رفتن سن کمک می‌کند.

پزشکان توصیه می‌کنند که روزانه، زنان ۷۵ میلی گرم و مردان ۹۰ میلی گرم ویتامین C مصرف کنند. از بهترین منابع ویتامین C می‌توان به فلفل قرمز، آب پرتقال، آب گریپ فروت، پاپایا و توت فرنگی اشاره نمود. به این نکته توجه کنید که خوراکی‌های حاوی ویتامین C را هرگز نباید بپزید. زیرا ویتامین C به حرارت بسیار حساس است و با پخت و پز تجزیه خواهد شد. با مصرف کافی میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین C، می‌توانید آن را به مقدار کافی جذب کرده و از آسیب‌های بینایی جلوگیری کنید.

ویتامین E

این ویتامین نیز با داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی برای سلامت چشم‌ها ضروری است. ویتامین E از هشت آنتی اکسیدان محلول در چربی به نام توکوفرول تشکیل شده که از چربی‌های تشکیل دهنده‌ی غشای سلولی محافظت می‌کنند.

شبکیه‌ی چشم میزان زیادی اسید چرب دارد. از این رو به کارگیری آنتی‌اکسیدان‌های محافظ برای چشم بسیار حیاتی است. براساس تحقیقات، میزان مصرف روزانه‌ی مورد نیاز ویتامین E برابر با ۱۵ میلی‌گرم برای مردان و زنان است. از منابع این ویتامین می‌توان به تخم آفتابگردان، بادام، بادام زمینی و کره بادام زمینی اشاره کرد.

اسیدهای چرب امگا ۳

چربی‌های مفیدی همچون دوکوهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید، چربی‌های مفیدی بوده که با نام اسید‌های چرب امگا۳ شناخته می‌شوند. این چربی‌ها دشمن التهاب بوده و سلامت رگ‌های خونی را تامین می‌کنند. آنها خطر ابتلا به بیماری‌های تباهی لکه زرد و آب سیاه را کاهش داده و کمبود این اسیدهای چرب ممکنو است به خشکی چشم منجر شود.

میزان مصرف روزانه‌ی توصیه شده‌ای برای اسید‌های چرب امگا ۳ تعیین نشده اما انجمن قلب آمریکا میزان مصرف مشخصی را برای افراد دارای سابقه‌ی بیماری قلبی یا فاقد آن توصیه کرده است. افراد فاقد سابقه‌ی بیماری و حملات قلبی، باید دو بار در هفته ماهی‌های چرب (روغنی) یا روغن ماهی مصرف کنند. افراد دارای سابقه‌ی بیماری قلبی نیز بایستی روزانه یک گرم دوکوهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید مصرف کنند و فرقی ندارد که این اسیدها را از روغن ماهی یا ماهی‌های چرب دریافت کنند.

از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توان به شاه ماهی، سالمون، قزل آلا و ساردین اشاره نمود.

بتاکاروتن

بتاکاروتن در گروه کاروتنوئیدها قرار می‌گیرد. کاروتنوئید‌ها رنگدانه‌های قرمز، زرد و نارنجی موجود در میوه‌ها و سبزیجات این رنگی هستند. در بدن، بتاکاروتن به ویتامین A مبدل می‌شود. طبق تحقیقات بتاکاروتن، روی، مس و ویتامین‌های C و E خطر ابتلا به تباهی لکه زرد را کاهش می‌دهند. میزان نیاز روزانه به بتاکاروتن، ۱۷ میلی گرم در روز است. اما مصرف روزانه ۳ تا ۶ میلی‌گرم نیز می‌تواند کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن را به دنبال داشته باشد. از منابع غنی از بتاکاروتن می‌توان به سیب‌زمینی شیرین، کدو تنبل، هویج و اسفناج اشاره نمود.

روی (زینک)

زینک یک ماده‌ی معدنی مناسب برای تقویت چشم به شمار رفته و با خاصیت آنتی اکسیدانی، به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌پردازد.

میزان مصرف روزانه‌ی توصیه شده‌ی روی برای زنان ۸ میلی گرم و برای مردان ۱۱ میلی گرم در روز است. از منابع زینک می‌توان به صدف، خرچنگ، بوقلمون تیره، و مرغ تیره اشاره کرد. کمبود روی منجر به مشکلات بینایی، مشکلات سیستم ایمنی بدن، مشکلات پوستی و همچنین اختلالات روانی خواهد شد.

سخن پایانی

دانستن این موضوع که کدام ویتامین مناسب برای تقویت چشم است، موضوعی حائز اهمیت است. برخی ویتامین‌ها و مواد مغذی تاثیر فوق‌العاده‌ای بر بهبود عملکرد بینایی و تقویت چشم‌ها دارند. به عنوان بهترین ویتامین برای تقویت چشم می‌توان به ویتامین E و ویتامین C اشاره نمود. در این مقاله سعی داشتیم تا به معرفی بهترین ویتامین تقویت چشم بپردازیم. گرچه در کنار تقویت چشم به کمک تغذیه، بایستی به صورت دوره‌ای به اپتومتریست در کرج مراجعه نمایید.

سوالات متداول

بهترین ویتامین برای تقویت چشم چیست؟

از میان بهترین ویتامین‌ها برای چشم، می‌توان به ویتامین E و ویتامین C اشاره نمود.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱