هر چند وقت یکبار باید چشم را معاینه کرد؟

فهرست مطلب
هر چند وقت یکبار باید چشم را معاینه کرد؟

معاینه منظم و دوره‌ای چشم‌ها توسط چشم پزشک، از ملزوماتی بوده که برای حفظ سلامت چشم‌ها توصیه می‌شود. چشم‌ها علاوه بر نقش در بینایی، پنجره‌ای از وضعیت سلامتی افراد بوده و نشان دهنده‌ی بسیاری از بیماری‌ها در بدن فرد هستند. همچنین چشم‌ها بسیار حساس بوده و در معرض عوامل آسیب رسان مختلفی همچون دستگاه‌های دیجیتالی، نداشتن رژیم غذایی مناسب، ژنتیک، عوامل خارجی و… قرار دارند. از سوالات مهمی که در حوزه‌ی سلامت چشم‌ها وجود دارد، این است که هر چند وقت یکبار باید چشم‌ها را معاینه کرد؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه با ما همراه باشید.

چرا باید چشم‌ها را معاینه کرد؟

معاینه دوره‌ای چشم‌ها اهمیت فراوانی داشته که در ادامه به بررسی برخی دلایل اهمیت معاینه چشم می‌پردازیم:

۱. پیشگیری، تشخيص و درمان بیماری‌های چشمی

معاینه چشم دوره‌ای و منظم، در تشخیص به موقع بیماری‌های چشمی همچون آب مروارید، آب سیاه، ماکولوپاتی و شناسایی برخی اختلالات شبکیه موثر است. تشخیص به موقع این بیماری‌ها، روند درمان را بسیار راحت‌تر و دقیق‌تر می‌کند.

۲. تشخیص میزان ضعیفی چشم و نوع آن

شما با انجام معاینه چشم می‌توانيد نوع ضعیفی چشمانتان را تشخیص داده و نوع آن، اعم از نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم، لوچی چشم یا استرابیسم را مشخص نمایید. انجام به موقع معاینات چشمی به تشخیص و اصلاح به موقع مشکلات بینایی کمک می‌کند.

۳. تشخیص بیماری‌های سیستمیک و خاص

چشم‌ها پنجره‌‌ی نمایانگر بیماری‌های سیستمیک همچون دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های روماتولوژیکی و بیماری‌های عفونی بوده و معاینه‌ی دقیق چشم‌ها به تشخیص به موقع و درمان این بیماری‌ها کمک می‌کند.

هر چند وقت یکبار نیاز به معاینه چشم می‌باشد؟

زمان طلایی معاینه چشم‌ها، پیش از بروز بیماری‌های چشمی بوده و معاینه‌ی چشم‌ها بایستی از دوران کودکی تا بزرگسالی و طی فواصل زمانی منظم صورت بگیرد. معاینه‌ی منظم چشم‌ها توسط چشم پزشک به شما کمک نموده تا از وضعیت سلامت چشم خود آگاه شده و از بروز بیماری‌های چشمی پیشگیری کنید. اولویت مراجعه به چشم پزشک با کودکان کمتر از ۷ سال و افراد بالای ۳۸ می‌باشد. بزرگسالان بالای ۳۸ سال، به دلیل افزایش سن بیش از سایر افراد در معرض بیماری‌های چشمی هستند.

چه موقع معاینه چشم شویم؟

علاوه بر لزوم معاینه‌ی دوره‌ای چشم‌ها و مراجعه به چشم پزشک به طور منظم، در برخی موارد و حین وقوع برخی علائم، مراجعه به چشم پزشک از ملزومات است. در ادامه به برخی از این شرایط اشاره می‌کنیم:

معاینه چشم هنگام تاری دید و اختلال در بینایی

عیوب انکساری مختلفی از جمله آب سیاه، آب مروارید یا هر بیماری چشمی دیگری ممکن است منجر به ايجاد ضعف در بینایی و تاری دید شوند. در چنین شرایطی هر چه سریع‌تر به چشم پزشک مراجعه کرده و در صورت وجود بیماری برای درمان آن اقدام نمایید. پیشگیری و اقدام به موقع برای درمان، از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و مانع از آسیب دیدگی بیشتر چشم‌ها می‌شود. تشخیص به موقع اختلالات بینایی حتی از بروز سایر بیماری‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

معاینه چشم هنگام بروز عیوب انکساری چشم و تنبلی چشم

عیوب انکساری چشم از عوامل مختل کننده‌ی بینایی بوده و از میانشان می‌توان به مواردی همچون نزدیک‌بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و تنبلی چشم اشاره کرد. این عیوب انکساری، ممکن است در سنین کم باعث آسیب به چشم و بروز اختلالات در چشم‌ها شوند. در نتیجه بهتر است تمامی افراد از سنین پایین تحت نظر چشم پزشک بوده و در صورت بروز عیوب انکساری چشم یا تنبلی چشم، تحت درمان قرار بگیرند. روش‌های مختلفی جهت درمان عیوب انکساری وجود داشته از جمله استفاده از عینک، لنزهای تماسی، لیزر و …

معاینه چشم هنگام افتادگی پلک و پف پلک

پلک چشم نقش مهمی در محافظت از آن را عهده‌دار بوده و تغییر در فرم پلک‌ها عملکرد چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. پف پلک و افتادگی می‌توانند منجر به اختلال بینایی شوند. درمان پف پلک و افتادگی پلک از طریق جراحی لیزر، توسط چشم پزشک امکان پذیر است. این عارضه در افراد بالای ۴۰ سال به دلیل افزایش سن و کاهش حجم عضلات، بیشتر رخ داده و این افراد برای درمان بایستی به متخصص چشم مراجعه کنند.

هر چند وقت یکبار به بینایی سنجی برویم؟

مراجعه‌ی منظم و دوره‌ای به بینایی سنجی جهت حفظ سلامت چشم‌ها و تشخیص به موقع بیماری‌های چشم از ملزومات است. در صورتی که مشکلات چشمی خاصی نداشته باشید، در بزرگسالان سالی یکبار یا هر دو سال یکبار و در کودکان، هر شش ماه یا یک سال یکبار نیاز به معاینه‌ی چشم‌ها می‌باشد. با این‌حال در صورت بروز هرگونه مشکل یا تغییر در بینایی و داشتن علائمی همچون تغییر در بینایی و تاری دید، ترشحات، قرمزی، درد یا… بایستی در اولین فرصت به چشم پزشک مراجعه نمایید.

سخن پایانی

بیماری‌های چشمی، در صورت عدم درمان منجر به آسیب چشمی و اختلال در بینایی می‌شوند. از این رو، باید بصورت منظم و دوره‌ای به چشم پزشک مراجعه کنیم. در کودکان بهتر است تا معاینه‌ی چشم‌ها، هر شش ماه یا هر یک سال، و در بزرگسالان بایستی معاینه‌ی چشم‌ها هر دو سال یکبار و به صورت منظم توسط چشم پزشک صورت بگیرد. معاینه‌ی به موقع چشم‌ها، به تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی، تشخیص بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت و حفظ سلامت عمومی کمک فراوانی می‌کند.

سوالات متداول

دلایل اهمیت معاینه‌ی چشم‌ها چیست؟

معاینه‌ی دوره‌ای چشم‌ها از ملزومات بوده و از دلایل اهمیت آن می‌توان به تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی، تشخیص ضعیفی چشم‌ها و نوع و مقدار آن و… اشاره نمود.

هر چند وقت یکبار باید معاینه‌ی چشم شویم؟

معاینه‌ی چشم‌ها در بزرگسالان هر دو سال یکبار و در کودکان هر شش ماه یکبار یا سالی یکبار بایستی صورت بگیرد.

چه زمان باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟

علاوه بر مراجعه‌ی دوره‌ای به چشم پزشک، در صورت بروز علائمی همچون تاری دید، قرمزی و التهاب چشم، بروز عفونت چشمی، افتادگی پلک و… نیز بایستی به چشم پزشک مراجعه نمایید.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱