میگرن چشمی چه علائمی دارد؟

فهرست مطلب
میگرن چشمی

یکی از درد‌های شایعی که در سر رخ می‌دهد میگرن چشمی بوده که بسیار آزاردهنده است. میگرن چشمی به تنهایی یک سردرد خاص محسوب نشده و از زیرشاخه‌های سردرد میگرنی محسوب می‌شود. افراد مبتلا به میگرن چشمی، از درد، تاری دید، ایجاد نقطه‌ی کور و جرقه‌های نور حین دیدن محیط رنج برده و شکایت می‌کنند. در این مطلب قصد داریم تا به میگرن چشمی و انواع آن، و همچنین علت میگرن چشمی بپردازیم.

میگرن چشمی چیست؟

این نوع میگرن، یکی از انواع میگرن بوده و سردرد بسیار شدید همراه با اختلال در بینایی است. میگرن چشمی گاها منجر به کوری یکی از چشم‌ها یا نابینایی لحظه‌ای می‌شود. از برخی علائم میگرن چشمی می‌توان به دیدن نور سفید، تاری دید و عدم مشاهده قسمتی از میدان دید اشاره نمود.

انواع میگرن معمولا همراه با درد بروز می‌کنند اما میگرن چشمی گاها با درد و گاهی نیز بدون درد رخ می‌دهد. در برخی اوقات از اصطلاح میگرن چشمی برای اشاره به میگرن شبکیه نیز استفاده می‌شود که در صورت بروز آن، فرد اختلالات بینایی را تنها در یک چشم و پیش از شروع سردرد میگرنی تجربه می‌کند.

میگرن چشمی چه علائمی دارد؟

علائم میگرن چشمی مجموعه‌ای از اختلالات بینایی هستند که در یک یا هر دو چشم بروز می‌کنند. از جمله ‌شایع‌ترین علائم میگرن چشمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– دیدن خطوط روشن

– دیدن هاله در اطراف اشیا

– مشاهده‌ی جرقه‌های نور

– دیده شدن چراغ‌های سوسوزن

– نقاط کور، به خصوص در قسمت مرکزی میدان بینایی

– مشاهده‌ی خطوط زیگزاگی

– دیدن الگوهایی مانند ستاره‌ها

– حساسیت شدید به نور

– حساس شدن به بو

– حساسیت به صدا

– تهوع و استفراغ

– بی‌اشتهایی و رنگ پریدگی

– تاری دید

– خستگی و کاهش سطح انرژی

– تحریک پذیری

– حالت‌های افسردگی

– احساس سوزن سوزن شدن در بازو یا پا

– سردرد همراه با عوامل دیگر

عوامل بروز میگرن چشمی چیست؟

در پاسخ به این سوال که علت میگرن چشمی چیست؟ باید گفت که دلیل اصلی میگرن چشمی هنوز کاملا روشن نشده. اما برخی متخصصین معتقدند که هاله‌های میگرنی ناشی از فعالیت الکتریکی غیرطبیعی هستند. این تحریکات عصبی سطح خارجی مغز را درگیر کرده و به همین دلیل فرد هاله‌هایی را در اطراف اجسام مشاهده می‌کند. در شرایطی که با انجام اسکن مغز و آزمایشات خاص مشخص شود که میگرن ناشی از اختلالات ژنتیکی و هورمونی است، لازم است روش درمانی ویژه به کار گرفته شود. اما در مواردی، برخی عوامل ممکن است محرک میگرن باشند. از میان محرک‌های اصلی میگرن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

– محرک‌های بصری

– خیره شدن به صفحه نمایش برای مدت زمان طولانی

– نورهای خشن همچون فلورسنت‌ها

– رانندگی کردن در مسیر‌های طولانی

– برخی افزودنی‌ها و ترکیبات مواد غذایی

– پیاز

– آجیل

– شکلات

– پنیر کهنه یا دودی

– کافئین

– گوشت فرآوری شده حاوی نیترات

– فشار خون بالا

– کاهش سطح قند خون

– کم آبی بدن

– قرارگیری در ارتفاع بالا

– نوشیدن مشروبات الکلی به خصوص شراب قرمز

پیشگیری از میگرن

همه‌ی افراد و به خصوص پزشکان، بهترین راه مبارزه با میگرن را پیشگیری از آن می‌دانند. بدین منظور، اقدامات گوناگونی برای پیشگیری از میگرن توسط پزشکان توصیه می‌شود.

همچنین، بیمار با شناسایی عوامل بروز سردرد میگرنی در خود، و در مرحله‌ی بعد با حذف این عوامل، می‌تواند از بروز میگرن چشمی پیشگیری کند.

– اولین قدم پیشگیری از میگرن چشمی، ایجاد تغییرات مختلف در سبک زندگی همچون تصحیح الگوی خواب و تغذیه است.

– نوشیدن آب فراوان در طول شبانه روز، به کاهش شدت و دفعات درد میگرنی کمک فراوانی می‌کند.

– ورزش و مراقبه نیز در جلو‌گیری از میگرن موثر هستند.

– برخی داروها توسط پزشکان برای جلوگیری از بروز میگرن چشمی توصیه شده است. مکمل‌های ویتامین B12، داروهای ضدافسردگی، داروهای مسکن التهابی و موارد دارویی دیگری که با توجه به منشا سردرد میگرنی برای فرد تجویز می‌شوند.

– کم کردن اضطراب و استرس باعث جلو‌گیری از سردرد‌های میگرنی می‌شود.

– ترک سیگار و الکل، از موارد موثر برای مقابله با سردردهای میگرنی محسوب می‌شوند.

– برای جلوگیری از بروز سردردهای میگرنی، از حذف وعده‌های غذایی در طول شبانه‌روز بپرهیزید.

میگرن چشمی و درمان آن

تا کنون به طور قطعی، درمان خاصی برای از بین بردن میگرن چشمی به طور کامل یافت نشده است. اما برخی روش‌های پیشنهادی توسط پزشکان و متخصصین برای کاهش درد و مدیریت درد میگرن پیشنهاد شده است. به کمک این روش‌ها، امکان کاهش درد پیش از شدت یافتن آن، و یا مدیریت درد در زمان شروع میگرن وجود دارد.

درمان میگرن با دارو

بسته به نوع میگرن، پزشکان داروهای مختلفی را تجویز خواهند کرد. برای درمان میگرن و کاهش درد، داروهایی همچون ناپروکسن و داروهای مسدودکننده‌ی کانال‌های کلسیم، و در موارد خاص قرص میگرن عصبی توسط پزشک تجویز خواهد شد.

درمان میگرن با بوتاکس

برای درمان میگرن مزمن می‌توان از بوتاکس نیز استفاده نمود. این نوع بوتاکس جنبه‌ی درمانی داشته و با نوع زیبایی آن متفاوت است.

درمان میگرن در خانه

علاوه بر روش‌های دارویی، می‌توان از برخی روش‌های خانگی نیز برای درمان میگرن استفاده نمود. از روش‌های خانگی درمان میگرن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱. دراز کشیدن در یک اتاق تاریک و ساکت و استراحت

۲. ماساژ آرام شقیقه و پیشانی به همراه ماساژ گردن و شانه‌ها

۳. استفاده از کمپرس سرد یا گرم روی پیشانی یا پشت گردن

۴. فاصله‌ گرفتن از وسایل الکترونیکی همچون گوشی، تلویزیون و کامپیوتر

۵. مدیتیشن و یوگا

۶. نوشیدن آب فراوان

سخن پایانی

میگرن چشمی یکی از انواع میگرن بوده و همراه با علائمی همچون تاری دید، درد در چشم‌ها، نقطه‌ی کور یا دیدن جرقه‌هایی می‌باشد. ابتلا به میگرن چشمی اگر گاها اتفاق بیفتد و به طور مزمن نباشد، ایرادی ندارد. اما در غیر این‌صورت بایستی برای تشخیص و درمان آن حتما به پزشک مراجعه کنید. برای تشخیص و درمان میگرن چشمی می‌توانید به بینایی سنجی کرج مراجعه نمایید. همچنین به شما پیشنهاد می‌کنیم تا این مطلب درباره‌ی درمان خانگی برق زدگی چشم را نیز بخوانید.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱