سریعترین درمان گل مژه [چرا گل مژه می‌زنیم؟]

فهرست مطلب
سریعترین درمان گل مژه [چرا گل مژه می‌زنیم؟]

در پاسخ به سوال چرا گل مژه می‌زنیم؟ باید گفت که گل مژه یا stye یک بیماری شایع چشمی بوده و می‌تواند افراد را در سنین مختلف درگیر کند. گل مژه همچون یک توده‌ی حساس، متورم و دردناک بوده که در نزدیکی لبه‌ی پلک ایجاد می‌شود. در اغلب موارد، گل مژ‌ه بدون ضرر و آسیبی برای چشم و بینایی بوده و معمولا پس از یک هفته تا ۱۰ روز برطرف خواهد شد. در این مطلب از وبسایت اپتیک شفاف با علت گل مژه و سریع‌ترین درمان گل مژه آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

گل مژه چیست؟

گل مژه نوعی برآمدگی قرمز رنگ و دردناک بوده که در قسمت بالایی یا پایینی پلک ایجاد می‌شود. طی این بیماری ضایعات ممکن است در داخل پلک ایجاد شوند یعنی در لبه‌ی داخلی پلک و یا به صورت خارجی بوده و در سطح بیرونی مژه‌ها ایجاد شوند. گل مژه، عفونت غدد چربی پلک‌ها محسوب شده و در اثر نوعی باکتری به نام استافیلوکوک ایجاد می‌شود. این بیماری را با نام بیماری غده میبومین، میبومیتیس، میبومیانتیس یا بلفاریتیس نیز می‌شناسند.

این بیماری شایع چشمی، می‌تواند افراد را در سنین مختلف گرفتار کند. تماس دست آلوده با چشم و التهاب لبه‌ی پلک از مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند منجر به بروز گل مژه شوند. همچنین بر حسب تجربه، سرمای هوا نیز در ایجاد گل مژه موثر است.

درمان گل مژه

چرا گل مژ‌ه می‌زنیم؟

پلک انسان دارای تعداد بسیاری غدد کوچک چربی در اطراف مژه‌هاست. آسیب به پوست این ناحیه، ذرات گرد و غبار یا چربی می‌توانند موجب ایجاد گل مژه شوند. گل مژه می‏تواند یکی یا هر دو چشم را به طور همزمان درگیر کند. توجه داشته باشید که گل مژ‌ه معمولا مشکلی جدی نبوده و تاثیری روی بینایی شما نخواهد گذاشت.

در رابطه با علت گل مژه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– عفونت باکتریایی

– ضعف در رعایت بهداشت پلک‌ها

– پاک کردن آرایش چشم به طور نامناسب یا ناقص

– استفاده از لوازم آرایشی تاریخ گذشته یا آلوده

– بیماری‌های التهابی پلک مانند بلفاریت

– استرس

– تغییرات هورمونی بدن

علائم گل مژه

در صورتی که پیش از این دچار گل مژه نشده‌اید، ممکن است با علائم گل مژه آشنایی کافی نداشته باشید. در زمان ابتلا به گل مژه ممکن است شما قرمزی و در در نزدیکی پلک خود احساس کنید. همچنین، از علائم گل مژه می‌توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

– ورم چشم و اطراف آن

– درد چشم

– آبریزش اشک یا افزایش تولید اشک

– خارش و سوزش

– پوسته پوسته شدن در اطراف پلک

– افزایش حساسیت چشم به نور‌های درخشان و خیره کننده

– احساس وجود چیزی در چشم

به این نکته توجه داشته باشید که اگر پوست شما دردناک نیست، ممکن است برآمدگی و التهاب پلک و ورم چشم باشد. درمان برآمدگی و التهاب پلک و گل مژه مشابه هم است اما برآمدگی ود التهاب پلک ممکن است کمی طول بکشد تا بهبود یابد.

انواع گل مژه

به طور کلی دو نوع گل مژه در افراد دیده می‌شود:

– هوردئولوم (hordeolum): در این نوع از گل مژه، مسدودیت یکی از غدد عرق قرار گرفته در گوشه‌ی چشم و مژه‌ها یا یکی از غدد چربی قرار گرفته در پایین‌ترین قسمت مژه‌ها اتفاق می‌افتد.

– شالازیون (chalazion): این گل مژه در نتیجه‌ی انسداد غده‌ی میبومین به وجود می‌آید. این غده یکی از غدد روغنی مخصوص است که فقط در نزدیکی مژه‌ها وجود دارد. غدد میوبین به شکل ردیفی در پلک‌ها قرار گرفته و منافذ خروجی آن‌ها در لبه‌ی پلک‌ها است.

در هر یک از انواع گل مژه، علت بروز متفاوت است. همچنین نوع درمان انتخابی نیز متفاوت می‌باشد.

انواع گل مژه از نظر محل بروز آن

خار خارجی: به صورت لکه‌ای در پایه‌ی مژه است.

گل مژه داخلی: لکه‌ای در داخل یکی از غدد چربی کوچک پلک است.

در نهایت، باید گفت گل مژه می‌تواند در چندین مکان از پلک شما ایجاد شود. بر روی پلک بالا، روی پلک پایین، درون یک پلک و زیر پلک.

درمان گل مژه

درمان گل مژه

اغلب گل مژه به طور خود به خودی بهبود می‌یابد؛ اما تمیز کردن آن به تخلیه‌ی زودتر و بهبود سریع‌تر آن کمک فراوانی می‌کند. توجه داشته باشید، گل مژه شبیه به جوش بوده و به همین علت ممکن است شما وسوسه شوید تا آن را فشار دهید. اما این را بدانید که انجام این کار شرایط را بدتر می‌کند.

در طی درمان گل مژه صبور باشید. از دست کاری، فشار دادن یا سعی در ترکاندن برآمدگی روی پلکتان بپرهیزید زیرا با این کار ممکن است جای زخم روی پلکتان باقی بماند.

همچنین، اگر به طور مکرر به گل مژه مبتلا می‌شوید، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.

درمان گل مژه در خانه

روش‌های درمان گل مژه در خانه، شاید سریعترین درمان گل مژه محسوب نشوند اما به درمان گل مژه کمک زیادی می‌کنند. در ادامه روش‌هایی را به شما توصیه می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به بهبود گل مژه کمک کنید:

۱. استفاده از کمپرس گرم

از موثرترین روش‌ها برای درمان گل مژ‌ه، می‌توان به کمپرس گرم اشاره نمود. گرما موجب شده تا چرک به سطح پوست راه یابد و گل مژه به راحتی تخلیه شود. به علاوه می‌توانید یک حوله‌ی تمیز را با آب گرم خیس کرده و روی چشمتان قرار دهید. با انجام این کار چندین بار در روز و هر بار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه و ماساژ ناحیه، غدد مسدود شده باز شده و تخلیه می‌شوند.

۲. شست و شوی پلک با آب و صابون ملایم

کافی است مقداری شامپو بچه را با آب گرم مخلوط نموده و پلک خود را به آرامی با آن بشویید. این کار را چند روز و تا زمانی که گل مژه از بین برود انجام دهید. همچنین تمیز نگه داشتن پلک‌ها از گسترش بیماری و ایجاد گل مژه‌ی بعدی جلوگیری می‌کند. راهکار دیگر شست و شوی چشم با استفاده از محلول‌های نمکی است.

۳. شست و شوی دست‌ها

قبل و بعد از لمس گل مژه شست و شوی دستانتان را فراموش نکنید. حوله‌ی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید و از وسایل شخصی خود استفاده کنید.

۴. استفاده از کیسه چای گرم

شما می‌می‌توانید از کیسه چای گرم به عنوان جایگزین کمپرس گرم استفاده نمایید. چای سیاه تاثیر زیادی داشته و می‌تواند موجب کاهش تورم شود. چای خاصیت ضد باکتری نیز دارد. کیسه‌ی چای را همچو زمانی که می‌خواهید چای بنوشید در لیوان آب جوش بیندازید. پس از خنک شدن آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی پلکتان بگذارید. برای هر چشم حتما از کیسه‌های جداگانه استفاده نمایید.

 

داروی گل مژه در داروخانه

اگر با هیچ یک از روش‌های خانگی مشکل حل نشد، به پزشک چشم مراجعه کنید. پزشک ممکن است برای درمان عفونت کرم آنتی بیوتیک و برای التهاب نیز از استروئید تزریقی استفاده کند. همچنین ممکن است پماد برای گل مژه تجویز کند.

پماد برای گل مژه چیست؟

شما می‌توانید پماد‌های آنتی بیوتیکی را از داروخانه‌ها تهیه نموده و ۲ونیم سانتی متر از آن را به داخل پلک بزنید. همچنین سعی کنید از مصرف استروئیدهای موضعی اجتناب کنید زیرا ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. مطمئن شوید که پماد برای گل مژه برای داخل یا خارج چشم قابل استفاده است. همچنین بر اساس برخی شواهد، استفاده از قطره‌ی آنتی بیوتیکی چشم در گل مژه‌های خارج چشمی ممکن است موثر واقع شود.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱