علت تاری دید در بارداری [تاری دید در بارداری خطرناک است]

فهرست مطلب
تاری دید در بارداری

مواردی همچون حالت تهوع، تورم در پاها و نواحی دیگر، افزایش وزن، کمردرد و… از عوارض آزار دهنده‌ی اما مرتبط و مورد انتظار طی بارداری هستند. اما علاوه بر این‌ها، بارداری عوارض غیر منتظره‌ی دیگری نیز دارد. به عنوان مثال، ممکن است شما به هیچ وجه آمادگی این را نداشته باشید که تاری دید در بارداری برایتان اتفاق بیفتد. با وجود اینکه تاری دید به اندازه‌ی سایر علائم بارداری شناخته شده نیست؛ اما سالانه زنان باردار بسیاری در زمان حاملگی خود دچار تغییراتی در بینایی شده و با عوارض جانبی آن نیز درگیر می‌شوند. در این مطلب قصد داریم به بررسی پاسخ این سوال بپردازیم که آیا تاری دید در بارداری خطرناک است یا خیر؟

تاری دید در بارداری نشانه چیست؟

تاری دید در دوران بارداری اتفاقی رایج است. به علاوه، ممکن است حس کنید که چشمانتان در دوران بارداری بیش از قبل خشک شده و خارش بیشتری دارند. حتی ممکن است به طور موقتی نمره عینک یا لنز طبی شما تغییر کند.

البته، در اغلب موارد این تغییرات کاملا طبیعی بوده و با استفاده از راه‌هایی، می‌توانید به کاهش این علائم بپردازید. توجه کنید که در بیشتر موارد، این تغییرات به طور خود به خودی برطرف می‌شوند.

تغییرات بینایی در دوران بارداری در ابتدا ممکن است موجب نگرانی شما شده و این موضوع کاملا قابل درک است. توجه داشته باشید که این یک اتفاق رایج در میان زنان باردار بوده و معمولا جای نگرانی برای چیزی وجود ندارد. با این وجود، از آنجایی که ممکن است در مواردی تاری دید در بارداری نشان دهنده‌ی عارضه‌ی جدی بارداری همچون پره اکلامپسی یا دیابت بارداری باشد، لازم است تا با پزشک خود در رابطه با علائم مرتبط با بینایی که در دوران بارداری تجربه می‌کنید، مشورت نمایید.

 

علت تاری دید در بارداری

در پاسخ به این سوال که چرا بینایی در دوران بارداری تغییر کرده و مواردی مانند تاری دید رخ می‌دهد باید گفت که مواردی همچون نوسانات هورمونی و تغییرات فیزیکی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتند، می‌توانند بینایی شما را تحت شعاع قرار دهند. این تغییرات در سه ماهه‌ی دوم و سوم بارداری بیشتر مشخص شده و در اغلب موارد موقتی هستند. توجه داشته باشید که پس از تولد نوزاد، بینایی شما بایستی به حالت عادی باز گردد و در غیر اینصورت، فورا به پزشک مراجعه کنید. در پاسخ به این سوال که علت تاری دید در بارداری چیست؟ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تجمع مایعات

تورم در طول بارداری تنها محدود به تورم دست و پا نبوده و می‌تواند به دلیل احتباس آب یا ورم در اطراف چشم شود. در دوران بارداری، جابجایی مایعات با واسطه پروژسترون ممکن است موجب برخی تغییرات بینایی همچون تاری دید در بارداری شود.

افزایش خشکی چشم

در طی دوران بارداری، تولید اشک بسیار کند شده که ممکن است موجب خشکی چشم، خارش و تحریک شود. این افزایش خشکی همچنین باعث شده که استفاده از لنزهای تماسی برای شما راحت نباشد و احساس ناراحتی در چشمان خود داشته باشید.

افزایش ضخامت قرنیه چشم

اِدِم قرنیه(تورم قرنیه) ممکن است موجب ضخیم شدن قرنیه در اواخر بارداری شود که موجب افزایش حساسیت چشم شما می‌شود. تورم قرنیه ممکن است اختلالات بینایی همچون تاری دید را برای شما ایجاد کند. همچنین گاهی اوقات استفاده از لنزهای تماسی به سختی قابل تحمل خواهد بود.

سرگیجه

حملات موقتی تاری دید یکی از محصولات جانبی سرگیجه بوده که در اثر حرکات سریع و تغییر موقعیت، مانند برخاستن از حالت نشسته یا درازکش رخ می‌دهد. تاری دید ناشی از سرگیجه می‌تواند در دوران بارداری رخ دهد.

ایجاد تغییراتی در زمینه دید

غده‌ی هیپوفیز در دوران بارداری رشد کرده و در نتیجه می‌تواند موجب تغییر در دید و بینایی شود. به همین علت بسیاری از بانوان در دوران بارداری کاهش بینایی محیطی یا کاهش دید را تجربه می‌کنند.

تاری دید در بارداری

تغییرات بینایی طبیعی در دوران بارداری

همان طور که قبل‌تر هم گفته شد، در طی دوران بارداری برخی تغییرات طبیعی و خفیف در بینایی رخ می‌دهد. در این دوران ممکن است احساس کنید دچار تاری دید شده‌اید یا چشمانتان خشک و تحریک شده به نظر می‌آیند. در ادامه قصد داریم به معرفی و بررسی برخی تغییرات بینایی در دوران بارداری بپردازیم.

خشکی چشم در دوران بارداری

اگر دائما احساس می‌کنید چشمانتان خشک شده‌اند، باید بدانید علت آن هورمون‌های بارداری شماست. تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند چشمان شما را خشک کرده و اشک کمی برای رطوبت چشم باقی بگذارد. همچنین، کیفیت یا مقدار اشک‌های شما نیز ممکن است در دوران بارداری به شدت تغییر کند.

در این شرایط، علاوه بر خشک شدن چشم، ممکن است احساس کنید مقداری شن در چشمتان است. یا ممکن است خارش داشته باشید یا به طور ناگهان و نا خودآگاه اشک از چشمانتان بیاید.

تاری دید در بارداری

در اغلب موارد، بارداری موجب تورم در سراسر بدن شده و این تورم ممکن است باعث تغییرات خفیف در نمره عینک یا لنز طبی شما شود. شما ممکن است با تار دیدن اجسام دور، بیشتر احساس نزدیک بین بودن کنید. در حالی که برای اغلب افرادی که باردار هستند، این تغییرات در بینایی برای تغییر نمره چشم یا عینک جدید در دوران بارداری کافی نیست زیرا به طور معمول موقتی است.

حساس شدن قرنیه چشم

در دوران بارداری، شکل قرنیه به شکل ظریفی تغییر کرده و ممکن است متورم شود. طی این اتفاق، ممکن است قرنیه راحت‌تر تحریک شود. در صورتی که شما از لنز طبی استفاده می‌کنید، طی بارداری دید شما با لنز ممکن است متفاوت از گذشته باشد. همچنین به دلیل خشکی چشم ممکن است هنگام استفاده از لنز طبی احساس ناراحتی داشته باشید.

اگر به طور معمول و روزانه از لنز طبی استفاده می‌کنید، بهتر است یک جفت عینک پشتیبان خوب برای دوران بارداری خود داشته باشید تا در صورت عدم استفاده از لنز، آن را جایگزین کنید.

پف چشم در دوران بارداری

تجمع آب در بدن تنها روی پاها و ساق پای شما تاثیر نمی‌گذارد. بلکه می‌تواند منجر به ایجاد پف دور چشم شود. در مواردی ممکن است این پف کردن به قدری شدید باشد که حتی دیدن چیزهایی که در دید جانبی شما قرار دارند نیز سخت شود.

درمان تاری دید در بارداری

اگرچه در اغلب موارد پس از زایمان، عوارضی همچون تاری دید و خشکی چشم از بین رفته و به حالت قبلی بر می‌گردند، اما در این میان با استفاده از درمان‌هایی می‌توان به کم شدن ناراحتی در زمانی که منتظر این تغییرات هستید کمک کرد.  راهکارهای پیشنهادی برای درمان تاری دید ناشی از بارداری شامل موارد زیر هستند:

استفاده از قطره چشمی

مرطوب نگه داشتن چشم‌ها به رفع خارش و تاری دید در بارداری کمک فراوانی می‌کند. درباره‌ی نوع قطره‌ی چشمی قابل استفاده در دوران بارداری از پزشک خود بپرسید و سپس اقدام به انتخاب کنید.

از لنز طبی استفاده نکنید!

لنزهای طبی موجب حساسیت بیش از حد چشمانتان می‌شود. این مورد می‌تواند خشکی چشم‌ها را تشدید کند. به همین علت بهتر است استفاده از لنزهای طبی را کنار گذاشته و عینک را جایگزین کنید. این کار موجب تسکین خشکی چشم و تاری دید شما در بارداری می‌شود.

به چشمانتان استراحت دهید!

در دوران بارداری، کل بدن به ویژه چشمانتان بیش از پیش به استراحت نیاز دارد. به همین علت، اگر در طول روز زمان کافی برای چرت زدن ندارید، سعی کنید کمی استراحت کرده و چشمان خود را ببندید یا در اتاقی تاریک استراحت کنید. اگر اخیرا حس می‌کنید که بینایی شما ضعیف شده و یا چشمانتان حساس شده است، بهتر است خواب کافی در طی شب داشته باشید.

عوارض احتمالی تاری دید در بارداری

در مواردی، تاری دید به ویژه زمانی که با علائم نگران کننده‌ی دیگری همچون فشار خون بالا همراه باشد، ممکن است نشان دهنده‌ی یک عارضه‌ی جدی در بارداری باشد. به همین علت، در چنین شرایطی حتما به پزشک مراجعه کنید و در مورد علائم بارداری خود با او صحبت کنید.

سخن پایانی

ممکن است در نگاه اول، تاری دید در طی بارداری برای شما بسیار نگران کننده باشد. بدانید که شما تنها نیستید و تاری دید و سایر تغییرات بینایی ایجاد شده طی بارداری اغلب پس از این دوران از بین می‌روند. با این حال بهتر است وضعیت سلامتی خود را با پزشک خود در میان بگذارید زیرا در مواردی ممکن است این علائم نشان دهنده‌ی مشکلی جدی باشند. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که در بیشتر موارد تغییرات بینایی دوران بارداری موقتی بوده و با تولد نوزاد از بین می‌روند. اگر به دنبال دریافت نوبت حضوری متخصص عفونت چشم کرج هستید، می‌توانید از این لینک اقدام کنید.

سوالات متداول

تغییرات بینایی طبیعی طی بارداری شامل چه مواردی هستند؟

این تغییرات شامل تاری دید، پف چشم، خشکی چشم و حساس شدن قرنیه می‌باشند.

برای درمان تاری دید در بارداری چه باید کرد؟

برای درمان تاری دید، از قطره چشمی استفاده کنید، بجای لنز از عینک استفاده کنید و به چشمانتان استراحت دهید.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱