علائم روماتیسم چشمی [روماتیسم چشم خطرناک است؟]

فهرست مطلب
روماتیسم چشمی

طی رماتیسم چشمی، چشم‌ها تحت تاثیر قرار گرفته و دچار ناراحتی، التهاب، و در موارد شدید حتی اختلال دید می‌شوند. نام دیگر روماتیسم چشمی یووئیت بوده که موجب التهاب چشم شده و بر لایه‌ی میانی بافت داخل دیواره‌ی چشم اثر می‌گذارد. به طور معمول علائم این بیماری به طور ناگهانی بروز کرده و سریعا بدتر می‌شوند. در این مطلب از وبسایت شفاف همراه ما باشید تا شما را با علائم روماتیسم چشمی و درمان آن آشنا کنیم.

روماتیسم چشمی چگونه است؟

یووئیت که با نام روماتیسم چشمی نیز شناخته می‌شود، اصطلاحی برای التهاب چشم است. این بیماری یک یا هر دو چشم را درگیر نموده و لایه‌ای از چشم که یووه‌آ نامیده می‌شود را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ممکن است بیماری رماتیسم چشمی با التهاب سایر قسمت‌های چشم نیز مرتبط بوده و مدتی کوتاه (حاد) یا طولانی (مزمن) به طول بینجامد. در زیر می‌توانید عکس روماتیسم چشمی را ببینید.

روماتیسم چشمی

روماتیسم چشمی را باید جدی گرفت چون می‌تواند قدرت بینایی فرد را برای همیشه از بین ببرد. از این رو، تشخيص و درمان هر چه زودتر یووئیت و التهاب چشمی بسیار مهم است. بروز رماتیسم چشمی و التهاب ممکن است با سایر قسمت‌های چشم نیز مرتبط باشد. مانند:

– قرنیه: بخش منحنی و شفاف در جلوی چشم.

– صلبیه: قسمت بیرونی و سفید رنگ چشم.

– زجاجیه: ماده‌ی ژله مانند که درون چشم فاصله‌ی بین عدسی و شبکیه را پر می‌کند.

– شبکیه: لایه‌ی داخلی چشم که دیواره‌ی پشتی آن را می‌پوشاند و حاوی سلول‌های عصبی است که رنگ و نور را حس کرده و اطلاعات تصویر را به عصب بینایی چشم می‌فرستند.

– عصب بینایی: اطلاعات بینایی را از چشم به مغز می‌فرستد.

علائم روماتیسم چشمی

علائم روماتیسم چشمی ممکن است به طور ناگهانی بروز کرده و سریعا بدتر شوند. اما گاهی نیز ممکن است این علائم به تدریج شدت بگیرند. علائم روماتیسم چشمی ممکن است یک چشم یا هر دو چشم را درگیر نمایند. حتی گاهی در طول این بیماری ممکن است فرد هیچ علائمی نداشته و نشانه‌های بیماری فقط طی آزمایش روماتیسم چشمی ظاهر شوند. به طور کلی از علائم روماتیسم چشمی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

– قرمزی و تحریک چشم: بیمار ممکن است خارش، قرمزی و تحریک را در یکی یا هر دو چشم خود تجربه کند.

– تاری دید: طی التهابات بافت‌هاب چشم، ممکن است اختلالات دید از جمله تاری دید یا مشکل در تمرکز رخ دهد.

– حساسیت به نور: یکی از علائم شایع روماتیسم چشمی حساسیت افزایش یافته به نور، که به عنوان فوتوفوبیا نیز شناخته می‌شود می‌باشد.

– خشکی: چشم‌های خشک می‌توانند نشانه‌ی مشخص روماتیسم چشمی باشند؛ که اغلب با ناراحتی همراه است.

علل روماتیسم چشمی

تقریبا در نیمی از موارد ابتلا، دلیل روماتیسم چشمی مشخص نبوده و می‌توان آن را نوعی بیماری خودایمنی در نظر گرفت که روی یک یا هر دو چشم اثرگذار است. در صورتی که علت این بیماری قابل تشخیص باشد، احتمالا یکی از موارد زیر خواهد بود:

– بیماری‌های عفونی همچون بیماری خراش گربه، زونا، سفلیس، توکسوپلاسموز یا سل.

– نوعی بیماری التهابی یا خود ایمنی که روی قسمت‌های دیگر بدن نیز اثر می‌گذارد همچون سارکوئیدوز، لوپوس، اریتماتوس سیستمیک یا بیماری کرون.

– ابتلای فرد به نوعی سرطان که روی چشم اثر می‌گذارد مانند لنفوم که بسیار نادر است.

– اسپوندیلیت آنکیلوزان که نوعی بیماری التهابی است و ممکن است باعث شود تعدادی از استخوان‌های ستون فقرات به هم متصل شوند و فرد کمردرد بگیرد. روماتیسم چشمی یکی از رایج‌ترین عوارض بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان است.

روماتیسم چشمی

انواع روماتیسم چشمی

بسته به محل وقوع التهاب چشم، انواعی از روماتیسم چشمی وجود دارد:

۱. یووئیت قدامی

طی یووئیت قدامی، داخل قسمت جلویی چشم در فاصله‌ی بین قرنیه و عنبیه و جسم مژگانی دچار التهاب می‌شود. روماتیسم چشمی قدامی التهاب عنبیه نیز نامیده شده و رایج‌ترین نوع روماتیسم چشمی به شمار می‌رود.

۲. یووئیت میانی

در این نوع بیماری، شبکیه و رگ‌های خونی که پشت عدسی قرار دارند و همچنین ژل داخل مرکز چشم (زجاجیه) دچار التهاب می‌شوند.

۳. یووئیت خلفی

این نوع از روماتیسم چشمی لایه‌ی داخل پشت چشم، یعنی شبکیه یا مشیمیه را درگیر می‌کند.

۴. پان یووئیت

در زمانی که روماتیسم چشمی شدید باشد، تمامی لایه‌های یووه‌آ (از جلو تا پشت چشم فرد) ملتهب خواهد شد.

روماتیسم چشمی درمان می‌شود؟

اغلب درمان موثر و قطعی برای روماتیسم چشمی وجود ندارد؛ اما گزینه‌های مختلف درمانی با هدف برطرف کردن علائم و کاهش التهاب چشم وجود دارد. پزشک ممکن است برای درمان روماتیسم چشمی یکی از موارد زیر را پیشنهاد کند:

۱. قطره‌های چشمی موضعی 

قطره‌های مرطوب کننده‌ی چشم می‌توانند به کاهش خشکی و آرامشر درد روماتیسم چشمی کمک کنند.

۲. داروهای ضد التهاب

چشم پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) یا قطره‌های چشمی کورتیکو استروئید را برای کاهش التهاب و نارنجی تجویز کند.

۳. لنز‌های اسکلرا

این نوع از لنز‌ها با طراحی ویژه می‌توانند برای بیماران با علائم شدید خشکی چشم، آرامش فراهم کرده و کیفیت دید را بهبود ببخشند.

برنامه‌های درمانی در هر فرد بر اساس علائم و سابقه‌ی پزشکی منحصر به فرد ایشان طراحی خواهد شد. بنابراین در زمان اقدام به درمان، مشورت با پزشک متخصصر اهمیت بالایی دارد.

پیشگیری از روماتیسم چشمی

هر چند برخی از عوامل خطر برای روماتیسم چشمی همچون اختلالات ایمنی، قابل تغییر نیستند، اما شما با داشتن عادات سالم می‌توانید به کاهش خطر ابتلا به یووئیت کمک کنید. در این راستا به موارد زیر توجه داشته باشید:

۱. ویزیت‌های منظم چشمی: ویزیت‌های چشمی و مراجعه به چشم پزشک به طور منظم، امکان تشخيص زودرس اختلالات پنهان یا تغییرات در وضعیت سلامتی چشم را برای شما فراهم می‌کنند.

۲. حفاظت از چشم‌ها در برابر تابش UV: با استفاده از عینک آفتابی مناسب، از چشمانتان در برابر تابش‌های مضر فرابنفش محافظت کنید تا خطر التهاب و فوتوبیا کاهش یابد.

۳. حفظ هیدراتاسیون چشم: مواظبت از هیدراتاسیون بدن و نوشیدن آب کافی به جلوگیری از خشکی چشم و بروز روماتیسم چشمی کمک فراوانی می‌کند.

۴. مدیریت استرس: برخی تکنیک‌های مدیریت استرس همچون مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی می‌توانند به کاهش التهاب و سلامت کلی کمک کنند.

روماتیسم چشمی

سخن پایانی

روماتیسم چشمی یا یووئیت با ایجاد التهاب، بر لایه‌ی میانی بافت داخل چشم شما تاثیر خواهد گذاشت. در اوایل دوره است بیماری اغلب بدون علامت بوده و علائم آن بعدتر به طور ناگهانی بروز می‌کنند. به عنوان مثال ممکن است در طول ابتلا به یووئیت، تنها کمی درد پشت چشم احساس کنید. گاها پیدا کردن علتی مشخص برای روماتیسم چشمی سخت است؛ با این حال، حتی اگر علت مشخصی برای آن یافت نشود، باز هم امکان درمان موفقیت آمیز در بیماران مبتلا وجود دارد.

سوالات متداول

۱. روماتیسم چشمی چیست؟ 

یووئیت که با نام روماتیسم چشمی نیز شناخته می‌شود، اصطلاحی برای التهاب چشم است. این بیماری یک یا هر دو چشم را درگیر نموده و لایه‌ای از چشم که یووه‌آ نامیده می‌شود را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

۲. علائم روماتیسم چشمی چیست؟ 

از علائم روماتیسم چشمی می‌توان به تاری دید، خشکی چشم، قرمزی و التهاب چشم اشاره نمود.

آدرس کلینیک شفاف

کرج، خیابان اصلی شاهین ویلا، نبش سوم شرقی، پلاک ۱